Κοτοπιτάκια με σάλτσα caesar

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τις αντζούγιες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το εστραγκόν και χτυπάμε καλά να διαλυθούν.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το μέλι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. από τη σάλτσα, το μπέικον ψιλοκομμένο, το καλαμπόκι, το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια την παρμεζάνα, το εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και την κόβουμε σε 12 κομμάτια.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση και αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα με νερό΄.
  • Διπλώνουμε τη σφολιάτα για να καλύψουμε τη γέμιση και πιέζουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.
  • Μεταφέρουμε τα κοτοπιτάκια σε ταψιά με λαδόκολλα, αλείφουμε με τη μαγιονέζα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε κάθε ταψί ξεχωριστά για 20-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.