Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ρίχνουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και το ψωμί του τοστ “σπασμένο” με τα χέρια μας. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το ψωμί.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, το γάλα και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, το ξύσμα από το λεμόνι και το αυγό.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο (μόνο τα φύλλα του) και βάζουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ξεκινάμε να πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί, με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
- Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια 220-230 γρ. το καθένα.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
- Πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, πιπέρι, πάπρικα και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε αυτό το φανταστικό πιάτο!
https://www.karna.gr/wp-content/uploads/2021/02/721-ΜΠΙΦΤΕΚΙ-ΜΟΣΧΑΡ-80GR-2.jpg
667
1000
admin
https://www.karna.gr/wp-content/uploads/2021/03/K3.png
admin2021-02-28 16:13:192021-02-28 16:13:19Μπιφτέκια στον φούρνο
Κοτοπιτάκια με σάλτσα caesar
Scroll to top